Bij SVP boulen we weer aangepast

SVP terrein header 20210621 we mogen weer

Update 28 november 2021

Vanaf vandaag gelden door de toenemende Coronabesmettingen weer nieuwe beperkingen. Er mag vanaf 17:00 uur niet meer gesport worden (Zie ook de website van de NJBB). Daarom zijn de speeltijden op dinsdag en vrijdag voorlopig verplaatst naar de middag tussen 14:00 en 16:00 uur.

’s Avonds wordt tot nader bericht hierover dus niet meer gespeeld.

Update 26 juni 2021

Per vandaag vervielen veel beperkende regels, zodat we met meer gezelligheid weer heerlijk kunnen boulen. Voor de nieuwe regels zie de samenvatting van de persconferentie van 18 juni, of de uitleg van de nieuwe regels per 26 juni met plaatjes. De basisregels om verspreiding van Corona tegen te gaan blijven van kracht.

Omdat Omrôp Fryslân opnames bij ons kwam maken organiseerden we een kleine competitie. 

Update 20 mei 2021

Het buitenterras mag volgens dezelfde regels als de horeca weer worden gebruikt (Zie informatie op de website van de NJBB). Daarom wordt er vanaf vrijdag 21 mei buiten weer koffie geschonken.

 

Update 19 maart 2021

Vanaf 16 maart kan er buiten weer in doublettes worden gespeeld. Vanaf vrijdag 19 maart gaan we weer boulen.

Er gelden dezelfde regels als voor de lockdown. Daaruit een paar herinneringspunten:

– kom niet eerder dan kwart voor 7

– desinfecteer je handen

– om 7 uur word de indeling gemeld

– speel 2 partijen en ga na afloop direct naar huis

en uiteraard: houd 1,5 meter afstand

Zie voor de volledige afspraken voor de pétanque sport de website van de NJBB en het daarop gepubliceerde protocol verantwoorde sporten, versie 16 maart 2021. 

Update 23 februari 2021

Uit de informatie die tijdens de persconferentie van dinsdag 23 februari 2021 naar buiten kwam blijkt dat er voor de situatie bij onze vereniging geen versoepelingen mogelijk zijn.

In afwachting van nieuwe berichten blijft ons terrein daarom in ieder geval gesloten tot 15 maart 2021.  Zie informatie hieronder.

Instructies vanuit de NJBB zijn te lezen via deze link.

Wanneer de situatie verandert zal het bestuur de leden per e-mail en via deze webpagina hierover informeren.

Update 11 februari 2021

Tijdens de persconferenties van dinsdag 2 februari 2021 liet het kabinet weten dat de hieronder vermelde lockdown is verlengd tot en met dinsdag 2 maart 2021. Vervolgens is op 8 februari besloten om ook de avondklok tot en met 2 maart te verlengen. 

Om die reden blijft ook ons terrein gesloten. Zodra er nieuws is zullen de leden weer worden geïnformeerd.

Het bestuur

Update 13 januari 2021

Tijdens de persconferentie van 12 januari 2021  liet het kabinet weten dat de hieronder vermelde lockdown is verlengd tot en met 9 februari 2021.

Dit betekent dat wij de sluiting van ons terrein continueren. Zodra er nieuws is zullen de leden óók per e-mail weer worden geinformeerd.

Het bestuur

Update 15 december 2020

Tijdens de persconferentie van gisteren hoorden we dat ook de buitensport door deze lockdown weer wordt geraakt. Doordat we met maximaal 2 mensen buiten bij elkaar mogen zijn is het niet mogelijk om op een normale manier doublettes te spelen.

We hebben daarom besloten om vanaf 15 december het complex te sluiten. Dit geldt in ieder geval tot en met dinsdag 19 januari 2021 voor álle activiteiten op de baan. De leden zijn hierover al per e-mail door ons geïnformeerd.

Via deze website zullen we na de persconferentie van 12 januari 2021 informatie geven over hoe het verder gaat in de periode na de lockdown. Ook informatie over het vervolg van de wintercompetitie volgt hier.

Het bestuur

Update 18 november 2020

Vanaf 23 november weer aangepast boulen!

Vanaf volgende week mogen we weer met maximaal 4 personen in een groep boulen.

Op 29 november 2020 willen we ook weer beginnen met de wintercompetitie.

Nog even de regels:

  • Melden uiterlijk 13:30 uur en
  • minimaal 8 personen moeten er meedoen.

Namens het bestuur,

Jan de Meer

Het bestuur heeft op 4 november besloten dat onze accommodatie tot en met 20 november 2020 voor ALLE activiteiten gesloten is.

Competities weer stilgelegd door Corona maatregelen.

Update 15 oktober 2020

Het corona virus slaat weer wild om zich heen, zo hebben we via de pers al kunnen horen. Opnieuw moet daarom ook de Pétanque sport bijdragen aan het terugdringen van nieuwe Corona besmettingen. Het bestuur heeft de nieuwe maatregelen inmiddels op 15 oktober per e-mail aan de leden doorgegeven. 

Wat mag / kan er wel op onze accommodatie?

Wij mogen op dinsdag/vrijdagavond en donderdagmiddag blijven spelen met maximaal 4 personen op een baan. Dus geen triplettes. De baan waar je speelt wordt weer aangewezen.

Het bestuur moet er op toe zien dat de anderhalve meter afstand gewaarborgd is. Zie er op toe met z’n allen. Waarschuw elkaar.

Kom ook niet eerder dan een kwartier voor aanvang. Dus 18:45 uur voor de avond en 13:45 uur voor de donderdag.

Wat mag / kan er niet op onze accommodatie?

  • De kantine is gesloten. Alleen eventueel gebruik maken van het dames toilet.
  • We zetten geen stoelen en tafels meer op het terras.
  • Ben je klaar? Wacht dan niet op elkaar, en ga naar huis.

Competities worden stopgezet, daarom

  • kunnen eurotoernooien voorlopig niet worden gespeeld;
  • wordt de wintercompetitie tot nader order opgeschort;
  • wordt de NPC competitie in het seizoen 2020-2021 niet gespeeld;
  • gaat de Winter Tripletten Competitie voorlopig ook niet van start;
  • gaat ons toernooi gepland op 11 november aanstaande ook niet door.  

Voor degenen die zich in Sneek voor de toernooien van La Boule au But inschreven: de toernooien in 2020 gaan daar allemaal niet door.

Namens het bestuur,

Jan de Meer 

Update 28 september 2020

Helaas moet de kantine vanaf morgen, 29 september, weer gesloten blijven.  Ook moest het bestuur door de nieuwe maatregelen helaas besluiten om het Peije toernooi van 14 oktober aanstaande te annuleren.

Ook op donderdagmiddag weer boulen

Update 7 juli 2020
 
Het bestuur laat weten dat vanaf donderdag 9 juli op donderdagmiddag weer gespeeld kan worden.

Ook kunnen we bij de club weer een kopje koffie drinken.  De gebruikte consumpties worden op een lijst genoteerd. In de loop van het jaar worden deze consumpties met de leden afgerekend. Nadere informatie hierover volgt te zijner tijd. Kortom: we blijven voorzichtig met onderlinge contacten.

Wie de laatste regels van de overheid wil checken kan dat doen via deze link. De informatie van de NJBB per 1 juli 2020 staat hier.
 

Het SVP terrein mag weer open

Update 14 mei 2020

Vanaf vrijdag 15 mei kunnen de leden op dinsdag- en vrijdagavond onder stringente voorwaarden weer boulen. De leden zijn op 13 mei jl. per e-mail door het bestuur geïnformeerd over de aanpassingen die hiervoor nodig zijn.

De aangepaste informatie voor burgers vanuit de overheid van 19 mei jl. vindt u via deze linkDe actuele protocollen van de NJBB en NOC*NSF kunt u hier bekijken.

Update 11 mei 2020

Het bestuur laat vast weten dat in verband met de voorbereidingen het terrein niet eerder dan vrijdag 15 mei open kan gaan. Voorlopig wordt op donderdagmiddag niet gespeeld.

Nadere berichtgeving volgt.

Update 10 mei 2020

We mogen van het kabinet vanaf 11 mei weer buiten sporten, maar alleen onder strikte voorwaarden:

“Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches”.  Als het virus onder controle blijft kunnen verenigingskantines per 1 september weer open.

Het bestuur komt maandag bij elkaar om de praktische regels voor de SVP met elkaar door te nemen. Daarna volgt nadere informatie voor de leden. Houd daarvoor ook het nieuws op deze website in de gaten.

De NJBB heeft op haar website inmiddels al richtlijnen voor het verantwoord spelen van Pétanque gepubliceerd; lees het protocol vast via deze link.

Lees ook het persbericht van het kabinet van 6 mei jl. met de algemene aandachtspunten die nog steeds voor iedereen gelden.

Update 24 en 26 maart 2020

Gisteren werd tijdens de persconferentie van het kabinet bekend gemaakt dat een aantal maatregelen om het verspreiden van het corona virus tegen te gaan wordt aangescherpt.

Het kabinet kondigde aan dat alle bijeenkomsten tot 1 juni worden verboden. Ook die met minder dan 100 deelnemers. Dit heeft helaas ook gevolgen voor onze verenigingsactiviteiten. Het bestuur wacht de berichten van de NJBB even af en komt dan ook op deze website met nieuwe informatie voor de leden. De eerste reactie van de NJBB over de gevolgen van deze nieuwe Corona maatregelen kunt u HIER lezen.

Lees de nieuwe kabinetsvoorschriften via deze LINK.

Update 15 maart 2020

In een persconferentie heeft het kabinet vanavond laten weten dat alle maatregelen voor het bestrijden van het corona virus zijn uitgebreid en gelden tot 6 april 2020. Het SVP-bestuur volgt uiteraard deze kabinetsmaatregelen.

Dat betekent dat alle activiteiten voorlopig worden opgeschort tot 6 april.

Geef dit alsjeblieft ook door aan mensen die geen e-mailadres hebben

Door de uitbreiding van de regels zijn ook de sportscholen dicht, eet- en drink gelegenheden, scholen en kinderopvang dicht. Alleen voor kinderen van ouders die een voor de samenleving nu essentieel beroep hebben kunnen als zij geen klachten hebben naar school en naar de kinderopvang.

Contact met elkaar

De SVP is voor veel van onze leden een gezellig contactmoment. Blijf dat contact met elkaar in deze moeilijke tijd vooral houden: via de telefoon, email, of via video contact op internet. Maak bijvoorbeeld belafspraken met je speelmaatjes. 

Wil je wat met de andere leden delen via de website? Neem dan contact met mij op:

webmaster@svp-drachten.nl 

Update 13 maart 2020

De NJBB besluit over het laten doorgaan van de landelijke activiteiten in verband met de corona epidemie. Die ontwikkelingen veranderen op dit moment per dag. Op 13 maart laat de NJBB op haar website weten dat alle landelijke en districts kampioenschappen zijn afgelast. Deze maatregelen gelden tot en met 31 maart 2020 voor héél Nederland.

Daarnaast doet de NJBB de volgende oproep:

Het kabinet heeft voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep ondersteunt de NJBB en daarom roepen wij iedereen op om alle andere (club)bijeenkomsten zoals toernooien, interne competities, overleggen, vergaderingen, trainingen, vieringen en werkgroepbijeenkomsten af te gelasten. (NJBB, 13-3-2020)

Het verenigingsbestuur is zelf verantwoordelijk voor besluiten over het laten doorgaan van de eigen activiteiten.  Mede gezien ons ledenbestand heeft het bestuur helaas eerder deze week al moeten besluiten om met onmiddellijke ingang voorlopig álle activiteiten van de SVP op te schorten voor een periode tot en met 27 maart 2020.

Ook de wintercompetitie op 15 maart gaat dus NIET door. 

We volgen de situatie nauwlettend en zullen onze leden via de e-mail informeren over nieuwe ontwikkelingen.

Houd ook de mededelingen op deze website in de gaten.

Reacties zijn gesloten.